Побувати на "Житомирському маслозаводі "Рудь" і побачити на власні очі, як виготовляється морозиво, - сьогодні таку можливість мали учні 10- Б класу Житомирської гуманітарної гімназії №1. Своїми враженнями від побаченого поділилася Оксана Наумчук.
"Екскурсія для нас розпочалася з того, що ми побачили декілька стендів з нагородами, які отримала ТМ "Рудь" (їхня кількість дійсно вражає). Потім ми пішли дивитися фільм про сам завод, після фільму нам розказували про технологію виробництва і зберігання морозива. З'ясувалося, що його якість залежить не лише від того, де і як його виготовляють, а й від того, як його потім зберігають. Під час екскурсії ми дегустували морозиво. До речі, ми були ледь не першими, хто спробував нові види цієї смакоти, які з'явилися в магазинах тільки вчора. Ну а потім ми вдягнули спеціальний одяг, чепчики і пішли на цехи. Такого я ще не бачила. Величезні машини, які подають морозива з одного місця в інше, багато працівників, які дивляться, щоб все було на високому рівні і забирають морозиво, яке не відповідає якості. Ми могли брати будь-який його вид, який тільки хотіли, але при цьому, заходячи у кожен новий цех, ми повинні були мити руки (мабуть, я за тиждень стільки разів не мию руки, скільки я їх там мила за 1 годину).
Ну а потім нас чекав вафельний цех, де ми на останок поїли свіжих, ще теплих вафельок. Загалом, емоцій і вражень купа! І тепер хай хтось тільки спробує сказати, що є морозиво смачніше за Рудівське :)"
|